Wednesday, March 31, 2010

shoulderblade pain!!!

semenjak dua menjak nih..semakin kerap plak shoulder blade saya sakit..nak duduk x selesa...baring x selesa...konklusinya..memang sangat tak selesa...kenapa la sakit sangat yer...tyme2 banyak kerja nih plak la dia nak sakit...kepada readers2 sekelian..ada siapa2 x tau camner nak ubat or nak sembuhkan or atleast nak kurang kan sakit nih...tolong yer!!!

Tuesday, March 30, 2010

Tagged by Suraya

ARAHAN :
+BOLD the statements that ARE true to you.
+ITALICIZE the statements that you WISH were true.
+Leave the fibs alone.
+Then, tag 5 people to do the same test.

•170cm tall.
•I don’t know what I want at the moment.
•I’m not happy.
•I hate my friends.
•I hate my life.
•I hate my grades.
•I can drive.
•I’m bored of driving.
•I love dancing.
•I go clubbing every week.
•Shopping is bullshit.
•I have a tattoo of a star.
•I got my navel pierced.
•I have friends that take drugs.
•90% of my friends smoke.
•I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty.
•I'm studying Fashion.
•I have a business running.
•I hate cartoons.
•I hate someone.
•I have 10 Lollipops handbags.
•I buy CLEO every month.
•My parents don’t know about my blog.
•I have an iPod.
•I don’t have faith in the current “one”.
•My school mates know about my FB.
•I wanted to be a fashion designer.
•I love rock emo bands.
•I hate it when people cancel last minute meet ups.
•My parents have faith in me.
•I’ve bought shoes this month.
•A blogger bitched about me before.
•I hate sports.
•I heart Italian food.
•I hate meeting new people.
•I hate nail polish.
•The mother bear gives me hugs.
•People should start appreciating me.
•High school was the worst time of my life.
•I have red hair.
•One Utama is my second home.
•I’m a guy.
•I’m scared of my Biology result exam which I’m going to face someday tomorrow.
•I hate vacations.
•We’ll last :)
•I believe in long distance relationships.
•I’m going to get high and smoke weed one day soon.
•I’ve robbed an old lady.
•I’m starting to like applying make-up.
•I was a tomboy.
•At times I think I still am a tomboy.
•I love bitching about people behind their backs
•I still have a best friend.
•I have a cat.
•I hate surprise parties.
•I hate planning parties.
•I’m hot :P
•I’m a sinner.
•I’ve got a DS light.
•I have a Wii.
•I cant live without music.
•Video games are a waste of time.
•I miss the father bear.
•I love being in love.
•I know how to cook.
•Boys are assholes.
•I hate Math.
•I’m happy with what I have.
•I love horror films.
•I slept in my parents’ room for 3 days after watching Scream when I was a kid.
•My old friends keep in touch with me.
•I don't read newspapers.
•The news is such a waste of time.
•Blogging is a waste of time.
•I hate animals.
•I can't live without make-up
•I curse like a pirate.
•I’m happy with my 11 year old car.
•I hate people that are smart.
•I love Orange juice.
•I can’t drink for nuts.
•I believe that everyone in their teens have lost their virginity.
•I’ve got a new phone.
•I’m going to get a new pair of shoes by the end of this month.
•I love swimming.
•I haven’t worked out since March.
•I think I’m fat
•I love my friends and family

azza,wani,arien,kak long dan cik ain...sila lar...

4410 ---<@

lagi beberapa hari jer to this date...
saya dah 27 tahun yer kawan2 sekelian...
terima kasih tuhan kerana saya masih lagi bernafas di muka bumi Mu ini...
27 tahun adalah satu perjalanan yang sudah dikira panjang...moga tuhan akan memanjangkan lagi usia saya...sebenarnya..every year orang akan cakap..dah bertambah dah umur...tp...sebenarnya...setiap tahun..kita telah mengurangkan lagi masa yang kita ada untuk menikmati hidup di dunia...

orang mesti akan tanya...apa yang ko dah capai selama 27 tahun ni?
pada saya...tak banyak pun yang saya dah buat...sebenarnya...seikhlasnya...ini lar permulaan hidup saya...segalanya akan bermula disini...pada usia ini..segala usaha saya selama ni...banyak dah ladang2 yang kering kontang saya terokai...meleleh peluh saya membanting tulang...saya baru nak mula menuai hasilnya sekarang...saya harap hasil dari ladang saya berada pada quality yang boleh di import dan export...setimpal dengan usaha saya..pada usia saya 27 tahun...berbaloiker???orang lain dah boleh upah orang nak usahakan ladang2 mereka...ada yang dah berjaya buka ladang2 baru dah...saya???masih blom dapat merasa hasil tuaian yang pertama...lewat ker saya???terlambat untuk bermula atau saya tersalah beli benih...banyak sungguh alasan kan...kenapa tak nak bersyukur jer???sekurang2nya tuhan bagi saya peluang untuk merasa hasil usaha saya...saya sebenarnya bukan apa...mungkin cemburu dengan orang lain...itular dia manusia...bukan nya nak bersyukur tp lagi mau nak cemburukan orang...aperkah???

pada kawan2 sekelian...reader2 sekelian..saya nak tanya lar kan...pada usia 27tahun nih...aper yang korang rasa ehh..biler semua surat2 korang yang sampai kat umah...ur parents still akan bukak and baca...betul ker tindakan diorang tuh...ker salah saya yang merahsiakan certain tindakan saya tu???apa yang patut saya buat guys...saya tahu saya masih dalam tanggungjawap diorang since saya blom kawen lagi...tp..saya still perlukan privacy...ker memang parents kite macam tu...pada yang dah kawen ker...yang single mingle ker..tolong lar saya...camner ehh???saya salah ker atau parent saya yang btol???

p/s: saya buntu...tolong lar...suraya..azza..ilyana...sape2 gak la...yang baca nih..

haven't met you yet

I'm not surprised,
Not everything lasts,
I've broken my heart so many times I stopped keeping track.
Talk myself in,
I talk myself out,
I get all worked up,
Then I let myself down,

I tried so very hard not to lose it;
I came up with a million excuses,
I thought I thought of every possibility,

I know some day that it’ll all turn out,
You'll make me work so we can work to work it out,
And I promise you kid that I give so much more than I get
I just haven't met you yet.

where ever you are,when ever is right,
You from no where into my life,
And I know that we can be so amazin',
And baby your love is gonna change me,
And now I can see every possibility, mmmmmm....

Somehow I know that it’ll all turn out,
You'll make me work so we can work to work it out,
And promise you kid, I'll give so much more than I get
I just haven't met you yet.

I don’t need to find it, to be right in
Be united
you know it'll all turn out,
and you'll make me work so we can work to work it out,
And promise you kid to give so much more than I get
I just haven't met you yet.

Monday, March 29, 2010

5 things I love : Hari ini

kalo x cukup sepuluh x bley ker...kalau x sampai sepuluh...satu pun ok..

1. balik BP lepas 2 weeks++ dok kat umah..kenapa suke balik BP??sebab ader internet
2. last outhing wif suraya - giler lama kitorang g ukur BP nih
3. boleh pakai t-shirt east india yang beli kat jusco bukit raja few years yang lepas
4. jumpe bath cream yang best - suraya!!!sangat best k...
5. nak dapat handbag baru - cepat sket yer suraya

kenapa asyik nama suraya jer???

uh...

minggu yang sangap...minggu yang bosan...minggu yang kosong...

Tuesday, March 9, 2010

saya dan aida

hari ni..saya dan housemate saya aida akan meghabiskan masa...membuang masa...kat makamal rekabentuk litar...sangat tak sedap kan bunyi dia..compare tu circuit design lab...aper tujuan kami di situ???bermain bersama printer layout...pcb board...dry film...pcb cutter...etching acid...and dryer...huhu...sangat best plak rasa nya...hehehe...cukup2..mungkin ini yang terakhir..saya sudah tidak mahu terlibat dalam sendikit ini lagi...cukup lar selama ini...saya terpaksa lakukan ini semua...huaaaargggghhhh.....


p/s: aida...bestkan kite memain kat lab tadi...sila upload gambar dengan cepat dan pantas...

Monday, March 8, 2010

cari

sedang mencari hadiah yang sesuai untuk seseorang yang mempunyai ciri2 berikut:

1) hadiah tuh nnt mesti lar boleh di gunakan and di manfaatkan....

2) hadiah tuh mesti lar best walaupun harga dia x mahal..[saya tak mampu nak beli hadiah yang mahal2]

3) yang paling penting hadiah tuh si penerimanya suka semperna achievement dia...

sorry yer saya tak dapat datang...hadiah tuh pun nnt ntah biler saya boleh bagi kan...


p/s: ada suggestion ape2 tak? saya sangat buntu!!

Friday, March 5, 2010

++ last day ++

entry kali ini ditujukan khas buat ibu tersayang lagi tercinta...
hari ini adalah hari terakhir beliau bekerja sebagai penjawat awam selepas 37 tahun berkhidmat...lama...sangat lama beliau berkhidmat dengan kerajaan...so...kol 5pm nnt adalah momen terakhir ibu saya berada di sekolah itu...ibu tak pernah mintak tukar sekolah...dapat naik pangkat pun ibu tolak sebab xnak nnt kitorang adik beradik susah nak g sekolah...ibu kerja kat sekolah tu dari sebelum kakak saya darjah satu sampai ler adik saya yang last sekali pun abes sekolah rendah kat situ...bukan kami tiga beradik jer yang sekolah kat situ...sepupu kitorang pun ramai yang sekolah kat situ...so ibu, semoga ibu lebih tenang lepas nih...x payah dah pk pasal kerja...dah sampai waktunya untuk ibu rehat...lama sangat dah kerja...hari2 bangun awal...kluar g kerja awal even kat kampung mana ada jammed semua...sbb kami nak sampai sekolah awal...biler saya masuk sekolah menengah lagi ibu kena keluar awal...aisshhh...kesian ibu..tp xpe...sekarang...ibu dah tak payah pk lg dah pasal tuh semua k...

selamat bersara ibu!!!!semoga ibu diberikan kesihatan dan kekuatan untuk terus menjadi nadi kehidupan saya...semoga ibu terus dilimpahkan rezeki dan terus diberikan peluang kesihatan yang baik...untuk melihat kejayaan dan menjadi pendorang hidup saya...saya mahu ibu selamanya disisi saya...sampai bila2...



Thursday, March 4, 2010

Dapo KBR

entry ni adalah kesinambungan untuk entry before nih...
title entry nih adalah merujuk kepada tempat makan yang paling best untuk saya...x kisah lar korang on diet ker apa..there are a lot of choices yang korang boleh pilih dr menu dia...saya suka makanan dia..saya suka surrounding dia...saya tak boleh nak cakap camner dah pasal tempat makan yang best nih...for ur info...my mum and dad adalah pelanggan tetap this place..tiap2 malam diorang g makan kat sini...saya pulak menjadi pelanggan tetap when weekend...



the price tak de la mahal sangat..sangat ok hargenya...kalo sangat takde duit pun..u come and bawak RM 10 jer and u will get this...



RM 9.90 jer sebenarnya...but then korang akan kenyang tahap gaban...ada nasi gorang..ikan cencaru bakar...kerang bakar bercili and teh o ais limau...kalo u guys tak kenyang lagik...saya xbley nak kata apa k....

and yang paling penting...saya suka sunset dia...heart the photo so much







p/s: suraya...weekend nih..kalo ko datang..aku bawak ko g tempat nih

heart this song

video




p/s: saya memang suke lagu2 yang emosi ker?????

Wednesday, March 3, 2010

family makan2

erm...entry yang lepas...dah cerita pasal birthday party cinta hati saya...tp..party tuh x habis kat umah jer...malam berikutnya..me and my family..sepupu..uncles and aunties g makan2 lagi...this time kat tempat makan yang baru bukak kat my kampung...walaupun kampung saya nih jauh...tp...sangat best..tepi pantai..nama tempat makan tuh -- medan ikan bakar terapung kuala sungai baru and our fav restaurant is Dapo KBR ( kak linda..kite dah tolong pomot ur place nih..xde makan free ker???)...makanan kat situ mmg terbaek...saya boleh cakap BEST IN TOWN lar...x kesah lar...korang nak makan seafood yang sangat fresh ker...(cicah ayer asam dia mmg best giler) or korang nak makan western yang mmg made from wastern (chef dia LONDON mariii)
so..mmg tak rugi nak try k...kepada kawan2..yang nak g makan2 kat tempat nih....sila2 lar..kalo korang sesat or lost..roger saya..i will guide u...serius..sangat suke kat tempat nih...tengok sunset..angin laut pada waktu malam...weee...sangat best....so...enjoy the photo ehh....

nice view huh...






dan makanan2 nya..







ehh...ini makanan jugak ker????
yer...ini gula2 hati saya....

p/s: kak linda...kita amek ur sunset pic...

Tuesday, March 2, 2010

lama^^

dah lama saya tak update blog...ntah la..lately nih sangat takde idea untuk menulis walhal banyak jer benda yang nak diupdate...nak dicoret dekat sini...aktiviti masa cuti CNY arituh pun blom habis update lagi...bukan sekadar nak suruh orang lain baca..but then...saya rasa blog adalah medium yang paling best a.k.a yang terbaik untuk keep track semua benda..aktiviti..kejadian yang berlaku dalam hidup...dengan adanya blog archive itu...tp...serius..sekarang sangat tidak mempunyai idea untuk meng-update...