Saturday, December 25, 2010

:: Hi-Tea Bersama Rina Salleh ::

Premium Beautiful (PB) merupakan penaja utama Gadis Melayu 3. InsyaAllah GATHERING/Hi-Tea khas untuk pembeli PB bersama Rina akan diadakan ekslusif untuk anda. Bersekali dengan Mini Grooming Workshop. Nanti Rina kongsi pelbagai tips termasuk fesyen :)

Source:

http://www.facebook.com/rinasallehresources

:: Rina Salleh - Testimonials ::

Alhamdullilah, photoshot dengan Rina Salleh, juara Gadis Melayu 3 last week berjaya dan share experience pakai PB



•Jangan cakap orang kurus tak payah pakai PB. Rina sendiri jatuh cinta dengan PB masa jd juara Gadis Melayu which PB is the main sponser.

•Rina suka sangat PB nih sebab buat Rina rasa sangat-sangat confident and comfortable dan tak sangka pakai corset PB nih buat kita rasa sangat-sangat confort. Rina pesan pada customer-customer not to buy an ordinary corset sbb Rina pun tak percaya tp bila dah experienced pakai PB, Rina mengakuinya. Rina rasa sangat-sangat best thats y nak share dengan ladies out there, nak jadi cantik and maintain the body shape, Rina strongly suggest lar pakai PB. Then you all boleh experienced the new magic macam apa yang Rina rasa.


•Rina happy sangat bila photoshot nampak cantik je even pakai baju apapun tak risau sebab bila Rina pakai PB, posture and bentuk badan Rina akan lebih menyerlah. Pakai baju apa pun nampak terletak pada badan. Lagi satu, PB nih sangat bagus sebab dia mmg akan resturucture posture body kita. Walaupun duduk, posture badan tetap tegak.




•Rina tak sabar nak tunggu my very first experience sebagai HOST untuk program SAFFIYA. Program ni berkisar tentang muslimah berkerjaya seperti kita nih akan ke udara pada 2 Jan 2011 (7pm-8pm). Sbb program pertama, Rina memang pakai PB to look good and confident untuk my very first program.



•Sejak GM 3 jadual kerja Rina mmg sangat hectic. Penat dan letih tp dah tugas Rina kena buat tapi satu yang Rina notis PB nih jugak mampu increase energy level and metabolisme rate. Alhamdullilah, dengan PB even schedule kerja sampai lewat malam, still lg boleh maintain energetic dan kadang2 tak sedar pun yang tengah pakai PB sebab masa sembahyang pun rasa selesa mcm biasa.

•Kalau Hai O nak cari duta, Rina orang pertama yang angkat tangan nak jadi sebab Rina dah tahu and Rina yakin dan percaya dengan keupayaan product PB nih.



•Bila pakai PB ni mmg rasa selesa.Rina boleh pose mcm2 action.Memang akan pki time photoshoot, so felxibility tu mmg penting laa bagi rina.tak kesah laa fotog suruh buat style macam mana pun..Insya Allah Rina boleh pose bersahaja je.sbb org kata kalau pki corset ni nt jln tegak je mcm robot.tp, dgn pb ni..rina tak rase pn camtu.flexible and selesa.tak panas pun.mmg lain laa dr corset2 biasa yang ada kt luar sana ni compared dgn pb.pb ni bukan setakat efektif..tp mmg selesa nak pakai tiap2 hari.sape kata kalau nak cantik kena seksa kan diri ?? pki pb je dah...cantik luar dalam







•Memang Rina kurus..tp, betul tak rina cakap..orang2 kurus ni pun ada tummy...jadi tak cantik baju tu time kita nak pakai.Rina tak nak jadi camtu..kurus and ade tummy.Thats why Rina chose pb..sbb pb ni nt akan kemaskan perut and badan kita.and kesan dia permanent.Kalau pki consistent, bila time tak pakai pb pun, perut tu tak jadi buncit balik.PB ni bukan cover je lemak kat perut tu, dia pecahkan lemak and siap shape kan sekali.Mm rugi sape yang belum pakai pb lagi.All-in-one benefits pb ni.

•Bila dgn pb, kita pakai ape pun cantik and terletak.Lps dr GM3 ni, rina dh kena jumpa ramai orang.Kalau dulu mmg rase malu2 skit sbb takut ade yang tak kena kt diri kita ni..rase extra concious ..takut tudung tak cantik laa, baju tak kena laa, mekap salah.Tp, dgn pb rina rase confident nk berjumpa dgn orang.Sebab rina dah rase comfortable dgn diri rina sendiri.Betul.. mmg tambah kan confident rina.Sng tau rina nak bergaul and buat networking.I feel confident because i am comfortable with myself.Dgn pkai PB ni laa.rina rase kecantikan rina lagi terserlah.tak caya try pki pb ni.





•Rina mmg health concious.Anything psl health mmg rina akan ambil berat.lgpun siapa nak jaga kesihatan diri kalau bkn kita sendiri kan.That’s why i love pb.PB ni 70% utk health.Mcm2 penyakit so far yang Alhamdulillah pb dh healkan.and Rina strongly support on the cancer awareness campaign.And Rina dapat tau pb ni dapat prevent cancer and dapat bantu healkn cycst and fibroid.Prevent kan better than cure



Rina menyeru ladies-ladies dan gadis-gadis kat luar sana, pakai PB untuk menambahkan confidence dalam diri. Ianya bukan hanya untuk kecantikan malah untuk kesihatan. Rina dah mengalami pengalaman terbaik dengan PB dan Rina nak semua pun rasa the Magic of Premium Beautiful.







To the ladies out there, PB ni bukan hanya untuk kecantikan tapi untuk kesihatan jugak...so...what are you waiting for....grab ur own set now sebab promo akan end very-very soon. Sekarang nih you boleh save up to RM900. This product is worth for lifetime. Contact me at 0123939692 or idafahani@yahoo.com to booked your set

:: Premium Beautiful - Rina Salleh ::

Thursday, December 16, 2010

:: the magical corset ::

Bila cakap pasal Premium Beautiful or any corset yang ada kat market sekarang , the first think come across dlm fikiran saya dan jugak awak-awak semua mesti corset-corset ni semua untuk kurus kan badan. So orang yang kurus-kurus tu tak payah lar pakai korset. Honestly, i mmg tak pernah try pakai corset sebelum nih...i dont even bother...but then kenapa i tiba-tiba nak pakai PB nih?So pada yang mmg baca my blog u all mesti tau kenapa kan...or pada yang 1st time baca my blog baca nih...
1st day pakai, serius i rasa sangat lain...selesa sangat...my shoulder blade pain pun dah mild jer...sangat impress...i pakai sepanjang office hour and i buat all my daily routine...lecture, labs, discussions semua lar...even masa i solat pun i still pakai PB...i mmg amazed...so sekarang nih after 3 bulan pakai PB, i not even once pegi clinic for physiotheraphy or pain killer...i tak pegi dah farmasi untuk beli koyok...
Sambil menyelam minum air, i’m not only tak sufffer for shoulder blade pain tapi i dah lost about 42cm in total...bila dah tengok result mcmtu mau tak teruja...teruja sangat!!!so...watcchhhaa...and another noticeable effect of PB is posture badan mmg akan jadi superb...bila posture badan dah ok and dah boleh pakai heels 3 inches, mesti lar kita boleh jalan dengan betul and confidence tanpa menekan tulang belakang kita...owesome...

:: Premium Beautiful ::

Orang akan tanya...
Kenapa pakai PB?
Or maybe dia akan tanya...
Kenapa PB nih mahal?
Or even worst dia akan cakap...
Bagus sangat ke PB nih?
Boleh kurus kan badan ke?
Ladies,
Kita kena aware that...
Kurus sangat tak cantik ok...
And kurus tak semestinya sihat...
Kalau nak listkan kelebihan PB nih...
Mmg banyak sangat...
Take note that...
PB is for kecantikan dan kesihatan...
Complete package untuk all the ladies...
Cantik luaran dan dalaman...


p/s: booked your set now...promo ending very soon~

Wednesday, December 15, 2010

:: sneak ::

lama sungguh tak update...
bukan mengabaikan...
tapi...
kekangan masa...
tunggu ya...




p/s: banyak benda terjadi...

Thursday, December 9, 2010

Friday, December 3, 2010

:: PB update 1::

acctually...
saya tak berapa nampak perubahan dia...
i mean...
orang kata pakai PB bley kurus...
tapi sebab utama saya adalah INI
and Alhamdullilah saya dah tak suffer for this lagi...
sakit dia dah hilang sikit-sikit...
and after 3 months of using PB...
saya dah tak pernah pergi clinic sebab nih...
tak pergi farmasi utk beli koyok...
sangat amazed sbb saya dah suffer for 4 years dah...

tapi...
pagi tadi...
belek2 buku nota lama...
saya terjumpa balik measurement saya masa memula etai ukur size PB saya...
mak aihhh besarnya saya...
malu nak tengok...
measurement nih based on 4 point...
kenapa 4 point???
ini lar point2 berharga wanita...
percaya atau tak nnt u tengok urself...
ni measurement before pakai PB k...
sehari sebelum i dapat my set...
etai measure kat toilet A&W Seremban...

Measure your

1) Bust (dada/ puncak) = 118 cm

2) Underbust (bawah dada) = 99 cm

3) Waist = 100 cm

4) Buttock (punggung) = 123 cm

tuuu diaaa size buah pear dr china yang bagak besar...
besar2 pun mahal occaaay...

then...
zzuuuuppppp...
terus pergi tandas kat office...
bawak measuring tape...

1) Bust (dada/ puncak) = 108 cm

2) Underbust (bawah dada) = 85 cm

3) Waist = 86 cm

4) Buttock (punggung) = 113 cm

i nak pengsan...
x bley nak cakap apa dah...
it all about numbers~~~
kalo total2...
i dah lost about 42 cm...
OMG...
nampaknya misi INI akan tercapai...


p/s: Thanx to PB...i LOVE u...if korang tak percaya...call me 0123939692...u boleh tengok live terus...

Wednesday, December 1, 2010

:: tolong ingatkan aku ::

falling for this song...
by ana raffali...
honestly baru 1st time dengar masa semifinal muzik-muzik aritu...
masa dengar tuh terus macam kena rasuk dengan lagu nih...
the next day...
terus g download lagu nih...
sampai hari nih rasa nya dah seratus kali dah kot dengar lagu nih...
serius~~

to ana raffali,
u done a woderful job girl...
we want more!

p/s: good luck untuk juara lagu nnt

p/s: ana raffali baca blog saya ker??

:: kurus sebelum konvo ::

Alhamdullilah...
sampai jugak ke penghujungnya...
InsyaAllah akan berkonvo...
tapi saya nak nampak lain masa konvo...
sbb mungkin ni convo yang terakhir untuk saya...
honestly...
saya dah tak larat...
PhD tu tak tau lar saya mampu ke tak...
ramai yang cakap...
sayang kalau x buat PhD kalo dah ada Master...
tapi saya tak yakin...
saya mampu ke tak...
berbalik kepada subject saya nak nampak lain masa hari konvo...
sebab apa...
sbb pro chancellor saya TMJ...
wink...wink...
saya giller...
hahahaha....
xla...
saya nak nampak kurus before convocation saya nnt...
serius...
mahu nampak cantik dalam gambar...
saya sedang mencabar diri saya sendiri nih...
saya mahu kurus sebelum konvo saya nnt...
lagi 5 bulan nih...
saya MESTI...MESTI...MESTI...
kurus sebelum konvo...


p/s:saya sedang berusaha

Friday, November 26, 2010

:: rombongan cik kiah ::

haha...
cuti sekolah kembali lagi...
macam iklan TORA plak...
plan telah tersedia...
tiket telah ditempah...
langkawi here we come...
ntah lar...
trip kali nih mcm best...
bukan apa...
biasanya pergi ngan small group jer..
which is my family lar...
tapi kali nih...
best sket...
ahli rombongan dah ada 20 orang...
semua sepupu sepapat pergi...
and perjalanan dia pun dah terasa keseronokan nya...
pergi naik keretapi dr kl sentral ke arau...
pastu naik ferry ke langkawi...
nnt balik naik flight...
complete set...
darat...
air...
udara...
aishhh...
sangat tak sabar dah nih...
bila lar 17/12 nih...

Thursday, November 25, 2010

:: Stronger Inside ::

"Semua strategi dan latihan dah diberikan, terpulang pada kekuatan diri kita sendiri...bukan hanya kekuatan fizikal tapi yang paling penting kekuatan mental untuk berhadapan dengan tekanan dan situasi"

- Jurulatih Badminton Negara -

:: yourself ::

"First say to yourself what you would be; and then do what you have to do."

- Epictetus -

:: 2012 - Duit Kahwin ::

2012...
lebih kurang setahun jer lagi...
tapi masa sekarang berlalu macam supersonic jet...
zuupppppp...
contohnya sekarang nih dah end of 2010...
percaya tak...
rasanya baru jer kita celebrate new year hari tuh...
nih dah nak new year balik dah...
malam tadi lepas bincang-bincang...
muhasabah diri jap...
saya MESTI...
di ulang semula MESTI...
dah kumpul duit kahwin by early 2012...
masa tu dah 29 tahun kot...
mmg dah WAJIB ada duit dah...
walau apa pun terjadi...
nak settle down...
kena stable dulu...
kalo tak...
anak dah tiga...
hutang kahwin tak habis bayar lagi...
siapa nak jawap???

ku punya IMPIAN yang besar...


p/s: dengan biz nih...saya yakin saya mampu~

Wednesday, November 24, 2010

:: PELUANG ::

"PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA...DATANG TIDAK MENENTU MASA...DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TITA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU"

- PROF DR HAMKA -

Thursday, November 18, 2010

:: pelangi ::

bila gelap selalu mengharap adanya cahaya...
tapi kadang-kadang Tuhan tak bagi matahari...
dia turunkan hujan...
sebab lepas hujan tu nanti akan muncul nya pelangi...




p/s: mengharap pelangi di mentari jingga~

Monday, November 15, 2010

:: cuti ::

sangat hangin dari pagi tadi...
masuk2 jer office...
terus HR dept call cakap cuti x approve...
atas alasan sekarang nih tengah audit...
bodo sangat mcm nih...
aku nak cuti lar...
raya kot ari rabu...
marahnya!!!




p/s: lagi bertambah rasa xnak bekerja sekarang nih

Thursday, November 11, 2010

::go away::

sebenarnya sangat dah lama tak update pasal experience saya dengan pb...
hahaha...
sebenarnya...
macam dah tak ikut pun perkembangannya...
tengok...
dulu beria cakap nak update daily or weekly...
sampai sudah lar tak update...
2-3 hari lepas...
saya ada berborak dengan orang yang introduce kat saya...
nurul @ etai
then dia ada tanya...
macam mana lepas 3 bulan pakai pb...
saya macam x tau nak cakap apa...
setahu saya cuma belakang saya dah tak sakit...
saya dah tak suffer shoulder blade pain...
which is...
mmg itu pun yang saya harap kan bila saya pakai PB nih...
then...
conversation tuh end like that jer...
then jumpe one of my friend kat jj seremban 2...
dia cakap mcm nih...
eh...badan u nampak tegap lar...walaupun u besar tapi nampak fit...
saya mcm tergamam sebentar...
tp macam malas nak percaya...
sbb ari2 tengok cermain...
saya nampak saya yang gedabak nih jugak...
disebabkan rasa nak membuktikan sesuatu jugak...
balik jj terus g mandi...
masa mandi tuh baru saya notice...
yang kulit kat peha saya nih semakin licin...
mana calitan dan contengan selulit kat kaki nih...
honestly macam terbangak jap...
btol ker nih...
then tengok plak kat kelengkang...
pada yang big size mcm saya mesti menghadapi masalah yang sama...
sbb masa kita berjalan both of our peha akan bergesel so dia akan ada kesan2 hitam kat area tuh...
and dr jugak cakap...
kalo ada kesan2 hitam kar area kelengkang, bawah ketiak and pinggang...
itu adalah kesan toksin yang banyak dalam badan kita...
tp semalam saya tengok dah almost tak nampak...
senyum sorang2 kat dalam toilet boleh???
sbb happy sangat...
semalam belanja opismate makan gorang pisang and minum teh ais...

so...
those yang nak pakai PB nih...
saya tahu memang agak mahal...
tapi sangat berbaloi to invest on this thing...
honestly...
saya pun x abes bayar lagik nih...
buat monthly installement...
maen pakai jer...
and for ur info jugak...
consultant - consultant expert PB nih akan turun KELANTAN esok...

NURUL - 0192172608
KAK LIZA - 0192666160


they will give u free consultation and trial...


p/s: semakin bersemangat nak pakai PB

::sabar jadi syabas::

thanx pada yang quote this pada saya malam td...

"sabar banyak2 sebab one day nnt sabar tuh akn jadi syabas"




p/s: saya sedang bersabar dan menantikan syabas

Tuesday, November 9, 2010

:: water filter beracun ::

pagi tadi...
when i was driving to office...
terdengar satu iklan dalam radio...
terus volume up kan...
iklan dari one of the water filter provider...
macam tak percay...
btol ker bley macam tu???
ada ke product macam tuh???
water filter yang cikai...
or yang kodi ada kat market sekarang nih...
x bagus langsung...
aperkah...
dlm iklan for 2 minutes tuh...
2 things that make me wonder and worry...
...@@@...
water filter yang ada sekarang nih...
diperbuat daripada bahan2 yang merbahaya...
which is...
kita beli water filter tu untuk kurang kan or tapin or starain effect bendasing dalam air tuh...
tapi dia plak menambah2 bahan2 asing yang merbahaya...
second was...
filter tuh itself diperbuat daripada bahan2 yang tak HALAL...
bodoh punya orang...
can i kick ur A**...
bladih***...
kita orang ISLAM mana boleh makan or minum benda2 yang tak halal...
tapi...
kalo dah ari2 teguk ari yang konon2 nya dah di filterkan...
dr filter yang tak HALAL..
camner tuh...

dua benda...
diperbuat dr bahan berbahaya and tak HALAL...
so...
better check before u buy...
x salah pun beli yang mahal...


p/s: mencari water filter???

Monday, November 8, 2010

:: 53 Days ::

percaya atau tak...
53 days lg dah masuk tahun 2011...
phewwww...
masa macam angin...
berlalu tak mungkin berulang...
pada reader2 sekelian...
macamne dengan azam 2010...
dah tercapai ke semua???
mungkin ya...
Tahniah!!!
dah boleh start merencana azam 2011 plak...
pada yang tak...
takpe...
yang penting kita dah usaha yang terbaik...
kita hanya mampu merancang...
DIA yang tentukan...
kita kena berusaha sebaik mungkin...
pastu tawakkal je pada DIA...
doa juga elemen penting...
nway...
tak kisah lar...
2010 ker 2011 ker...
yang penting...
kita kena tahu...
kalau kita hilang sesuatu...
susah kita nak dapat balik...
or mungkin tak kan dapat balik...


p/s: nak sumthing untuk 2010...tapi blom dapat lg...

Monday, November 1, 2010

::I'm LOST::

saya benci dengan keadaan nih...
rasa lost...
pada masa keadaan yang sangat pack...
rasa down...
pada masa yang sepatutnya saya flying HIGH...

Monday, October 25, 2010

::berjumpe suraya::

dulu masa kat bp...
dia adalah partner saya untuk melepak...
huhuhu...
sama ada lepak di office dia...
atau pun di rengit coffee BP Mall...
petang nih saya nak jumpe dia...
jumpa sape???
jumpa SURAYA

Wednesday, October 20, 2010

:: R - Recreation ::

lain orang lain ragam...
pada saya...
terapi paling best and terbaik untuk diri sendiri...
atau aktiviti rekreasi yang paling mujarab bagi saya adalah MELANCONG a.k.a HOLIDAY...
xtau kenapa...
sangat berharap...
dapat pergi bercuti...
at least sekali dalam setahun...
lepas balik bercuti tuh...
serius akan rasa sangat release...
banyak dah tempat saya pergi...
tapi...
masih banyak lagi dalam list saya...

1. Sipadan Island



I love the clear water...
Syurga Hidupan Bawah Laut...
Sila tunggu yer wahai sekelian makhluk Tuhan di bawah sana...

2.The Datai Langkawi



Percaya tak malaysia ada resort secantik nih...
honestly...
banyak kali dah pegi langkawi but not even once stay kat sini...
sebab mahal...
tapi serius sangat terpesona...
FYI, for those yang baca buku...
1000 places to see before you die
Datai is one of them...
info sket pasal datai nih...
this is the point where andaman sea meets with melaka straits kalo x silap...
nak info lagi...
sila guna en.google or baca buku di atas...
saya ada...
nak pinjam??


3.Bali



Hotel nih nama dia Villa Kembali...sangat javaness touch...suke2!!!!


mungkin ada orang kata...
shopping is their recreation activities...
tapi...
travelling...
holiday-ing...
xke kita akan bershopping sekali...

sekarang...
saya tengah berfikir...
duit...duit...duit...


p/s: jom join saya buat duit

Tuesday, October 19, 2010

::I'm into this::

sangat lar tertarik pada benda nih...




p/s:mahu yang FREE boleh?

::Moga ada yang terbaik untuk saya::

alhamdullilah...
semalam saya ada interview...
hahaha...
saya g interview kerja gomen...
saya sangat berharap...
Tuhan tulis yang terbaik untuk saya semalam...
Tuhan lorongkan rezeki untuk saya semalam...
Tuhan makbulkan doa saya untuk semalam...
AMIN~~~

kata tak nak kerja dah...
tapi...
pegi interview aperkah...
mmg saya tak nak kerja dah...
tapi...
saya rasa belum masanya lagi...
honestly...
kedudukan kewangan saya masih blom stabil...
dan saya dalam proses nak stabil kan apa yang sepatutnya before saya btol2 tak kerja dah...
saya nak tiru diorang nih dulu...
Kak Salha

then baru saya akan berhenti kerja...


p/s:berdoa~~

Tuesday, October 12, 2010

::O - occupation::

ntah...
bila cakap pasal kerja...
sungguh rasa xde mood...
sebenarnya sangat berharap...
x payah kerja...
tapi setiap bulan duit masuk...
masuk lebih dari gaji yang sekarang...
fuh...
nikamtnya dunia kalo macamtuh...
bukan lar tak bersyukur dengan kerja yang sekarang nih...
tapi honestly lar kan...
saya penat dengan semua nih...
kalo tak dengan officemate...
mesti dengan management...
even kadang2 dengan pak guard pun menjadi masalah...
so far...
alhamdullilah saya dapat officemate yang baik...
yang ada masa susah n senang...
yang dah kenal keluarga saya...
tp...
saya kadang2 ada masalh dengan mangementnya...
ntahlar...
saya tau n paham...
mereka semua orang atasan...
tapi...
kami nih macammana???
sudah2...
saya malas nak cakap pasal mereka...
ada jugak orang tanya...
ko dah blaja tinggi2 at last ko tak nak kerja...
ko biar btol...
honestly lar...
saya belajar untuk diri saya...
kalo bleh saya tak nak kerja dengan orang laen...
susah sebenarnya kena selalu ikut telunjuk orang laen...
serius sangat sakit hati kalo kita kena buat benda yang kita tak sepatutnya buat...
kena masuk n kuar kerja pada masa yang sepatutnya...
tolong lar...

i want to work with my own pleasure and time boleh???


p/s: saya sedang berusaha untuk itu...nak kerja with my own time...saya yakin saya boleh...

::mengelabah::

haha...
ada benda yang membuatkan saya menggelabah...
wwwwwwwwweeeeeeeeeee......
takmo pikir dah!

Thursday, October 7, 2010

:: F - Family ::

mereka semua adalah segalanya bagi saya...
saya sentiasa nak yang terbaik untuk mereka...
kesihatan...keselesaan...kebahagiaan...
semua yang baik2 saje...
yang terbaik...
saya tak tau lar ape yang saya rasa kalau saya jauh dr mereka...
mcm x dapat nak bayang kan or lebih senang tak nak bayang kan...
saya selalu terfikir...
ape yang orang laen rasa bila dah lama tak balik kampung...
raya pun tak balik kampung...
sungguh saya tak dapat nak terima keadaan itu...
tolong lar...
saya tak mampu...
semoga Tuhan tetap kan hati dan perasaan saya...
sentiasa sebegini...
untuk keluarga saya...
saya selalu doa supaya saya dimurahkan rezeki...
saya nak ada banyak duit...
saya nak share semua dengan keluarga saya...
bukan apa...
kalo ada rezeki yang lebih...
dapat lar bagi monthly allowance yang lebih pada keluarga...
kalo ayah atau ibu saya sakit...
dapat bantu diorang dapat treatment yang terbaik...
haaish...
sangat berharap...
saya mampu lakukan yang terbaik untuk keluarga saya...
dan jugak...
untuk dua cinta hati saya itu...


p/s:dah dua kali saya tolak peluang kerja sbb tempat tuh jauh dari keluarga saya...

Wednesday, September 29, 2010

::biarbetik::

saya terkejut...
sungguh...
sangat...
sebelum nih...
saya mmg x muat nak pakai baju kurung yang readymade...
walaupun sekarang dah ada size XXL...
tapi last weekend...
saya g post raya shopping ngan ibu saya...
Ohmai...
i can fit to XL size...
bukan XXL tp XL...
terkujat giler...
biar betik...
apsal lar post raya...
kalo pre raya...
kan banyak boleh beli baju ready made...
sebulan setengah lebih kurang saya pakai PB...
serius...
ramai yang dah tegur...
badan dah fit lar...
dah xde lebihan2 daging kalo pakai bra...
dah kurang lapisan2 tayar spare kat perut...
haha...
harus berusaha untuk pakai size L untuk raya akan datang...
weee....


p/s: thanx to etai

Monday, September 20, 2010

::singapore::

raya ke 7...
kami ke singapore...
berhari raya...
nak shopping duit dah x berapa nak ader...
so...
amik gambar jer lar...
banyak jugak gambar...
kena upload sikit2...
different2 entry...







tengok gambar2 di atas...
saya pakai heels ok...
pastu saya boleh pakai leggings...
mcm ladies sikit...
sebab saya pakai PB...
saya suke...
banyak dah baju yang saya boleh pakai...
jom ramai2...
try guna PB...
sangat berbaloi...
sangat berpuas hati...
tak rugi lar nak try...


p/s:boleh call cnctc saya kalo nak tau lebih...saya just nak share apa yang saya dah alami...

::hariraya::

hahaha...
lama dah raya rasa nya...
dah hari yang ke 12 kot...
tp tak pe...
nak gak tunjuk gambar raya...









p/s:gambar raya banyak...tp itu untuk entry yang laen...nih sesi di pagi raya jer~~

Tuesday, September 7, 2010

::Premium Beautiful::

No Regret!!!!

Worth to try…you can be a new you just within 3 weeks

I did experience it and this is your turn…

The best accessories that each women must have because this magic thing is working in and out…

Be more beautiful with PREMIUM BEAUTIFUL

Thousands have experienced the magic of PB

True stories and testimonials can be found via:

nurul@etai

ida

So,

WHAT ARE U WAITING FOR....

DO CALL ME FOR FREE CONSULTATION & TRIAL

0127843810

We accept CASH or INSTALLMENT payment

We do shipping for WORLDWIDE...!!

Special discount for the first 10 customers

It is so worth it !!!!!

Monday, September 6, 2010

::shoppingraya::

seronok plak lagi 4 hari nak raya nih...
baru terasa aura2 raya tuh...
dan lebih2 terasa kalau title entry kali nih...
seperti di atas...
disebabkan saya takde budget raya selepas kejadian tukar tayar dan major service kereta...
jadi...
hanya beli sandal raya and sehelai blouse jer...
hasil nya...

i) Sandal raya yang tinggi x ingat





hahaha...mentang2 dah boleh pakai heels...hambek tros yang tinggi

ii) Blouse raya yang lebih ladies
Blouse yang ladies sket..
which mean dah ader cutting sket...
Before nih honestly saya kalo pakai kemeja...
saya pakai yang lelaki punya sebab macam sendat giler kalo saya pakai yang ala2 ladies tuh...
Gambar takde sbb blose nih beli kat reject shop jer...
takut nak beli yang mahal mahal...
takut tak sesuai...
kalo this time ok...
nnt boleh beli yang laen plak...



p/s: esok last kerja...sangat malas...

Thursday, September 2, 2010

::3 weeks::

so far...
dah tiga minggu saya pakai PB...
saya start pakai sehari sebelum puasa...
so...
saya nak highlight kan kat sini...
beberapa achievement yang saya dah nampak...
saya sendiri dah rasa lepas guna PB...
saya bukan nak promote benda nih...
without bukti yang nyata...
sebab saya dulu pun skeptical dengan semua benda2 macam nih...
sebenarnya ada orang dah introduce kat saya lama dulu...
tapi...
saya buat endah tak endah...
pastu bila saya nampak perubahan kat kawan saya...
and baca testi dari FB dia...
baca blog dia
saya redah jer try benda nih...
honestly...
saya tak abes lagi bayar duit benda nih...
berhutang ngan kawan saya tuh...
hahaha...
panjangnya intro...
dah2...
meh citer pasal perubahannya plak...

1)Motif utama saya pakai PB nih adalah kerana saya dah tak tahan dengan kesakitan pada shoulderblade a.k.a urat belikat saya nih...nak tau kenapa saya sakit...ni sebab sport injuries...saya dah suffer sakit nih for more than 4 years...lamakan???tuhlah dia...ignorence...bila dah sakit tahap tak ingat baru nak terhegeh2 cari ubat...tak2...bukan saya tak berubat...saya g klinik...g hospital...even pegi berurut...hilang sekejap...tapi nnt akan sakit balik...tapi...after 3 weeks nih alhamdullilah...sakit tuh dah beransur2 hilang...and sekarang nih...xdelar hilang terus...but dah mild lar kesakitannya..yerla...katapun baru 3 minggu...penyakitnya dah bertapak 4 tahun kot...

2)Disebabkan kesakitan di atas...saya mmg tak boleh nak pakai heels...kesiankan???kalo saya pakai...konpem rasa cam nak nangis...sakit beb...dr betis sampai ke urat belikat sakitnya...so..kasut saya semua adalah kasut or sandal flat or even worst saya pakai sliper jepun jer...g kerja pun sama camtuh gak...tp..hari tuh try pakai heels g kerja...and kelas plak penuh full slot tp alhamdullilah...saya x rasa sakit pun...:) maksudnya...saya boleh beli heels untuk raya nih...

3)Yang nih...impress jugak...saya ada satu baju kurung nih...ehhh satu ker???banyak jer sebenarnya...semua dah tak muat...sempit...then last week tuh try lar pakai...weee...sudah berjaya memasukkan diri kedalam baju tuh semula...waaa...suke2...walaupun xlar longgar lagi baju tuh...tapi boleh pakai semula adalah sesuatu yang menggembirakan...

dah...3 jer...banyak aper untuk 3 weeks nih...
honestly...worth to try...
kalo xde duit cam saya nih...
buat jer la installment...
tapi kalo bayar cash dapat diskaun RM 200...


p/s: tak aci...beli cash dpt diskaun!!

::pelita::

aissshh...
penat sebenarnya...
sejak ibu saya dimasukkan ke hospital 2 weeks ago...
saya sekarang nih berulang...
setiap hari...
dari seremban ke melaka...
dulu pun b4 dapat rumah sewa saya berulang jugak...
kurang penatnya...
tapi disebabkan sekarang nih bulan puasa...
tuh yang terasa penatnya tuh...
bukan apa...
pagi2 kol 430am dah kena bangun...
siap2kan sahur...
siap kemas2 pinggan mangkuk mmg just nice orang azan...
kena mandi and bersiap nak g keje...
by 625am or latest by 630am...
mmg dah kena gerak dari rumah...
kalau tak jawapnya...
memang tak jejak lar opis by 800am...
biasalar...
kalo dah lambat tuh...
mmg akan jadi lambat...
macam2 je nnt...
contoh yang paling hebat...
mesti ada pakcik2 yang baru balik surau...
pastu drive kereta saya rasa dlm 40km/h jer kot...
pastu saya jadi emosi...
sbb tak bleh na overtake...
or...
contoh terbaik...
kalo perjalanan tuh melalui 4 trafic light...
masa tuh lar semua traffic light tuh akan merah...
konklusinya mmg akan lambat...
tapi...
entry nih bukan nak cite pasal lambat g kerja...
nak cite pasal tajuk entry nih...
yerla kan...
dah nak raya nih...
otw nak g kerja tuh cuaca mmg gelap lagi...
and saya lalu jalan kampung separuh pastuh baru masuk highway...
sepanjang perjalanan tuh...
macam ada satu perasaan yang tak bley nak describe...
bila kat rumah2 orang kampung tuh pelita dia masih terpasang lagi...
tengok pelita hati jadi sayu...
perasaan bercampur baur...
tak tau kenapa...
bergenang2 air mata...
then bila masuk highway...
fikir2 balik...
kenapa saya boleh rasa mcm tuh...
tapi saya tak jumpa pun jawapan...
mungkin teringat masa kecik2 dulu ker...
teringat kat arwah datuk and nenek ker...
i just cant figure it out...
mungkin jugak lar...
point2 di atas turut menyumbang kepada rasa ini...
tengok pelita pun boleh buat hati jadi rawan...


p/s: masih berfikir...bukan hanya hari nih saya rasa mcm ni...tapi setiap hari...pelita oh pelita...

Monday, August 30, 2010

::nomood::

tolong pergi jauh2...
saya xde mood...


p/s:benci keadaan mcm nih

Monday, August 23, 2010

::heels::

tak tau nak start kat mana...
but then...
sekarang nih rasa teruja sebab dah boleh pakai heels semula...
yay~~~
raya boleh beli kasut baru...
yippie!!!!!!
walaupun tak setinggi 3 inci...
sebelum nih nak pakai yang tinggi 1inci pun sakit...
and alhamdullilah...last monday...
saya dah boleh pakai...
full day...dengan kelas yang non stop...
8.15am-5.00pm...
kalau sebelum nih...mmg sakit kalo pakai heels...
macam mana sakit dia...
i just cant describe...
sakit kat pinggang and even akan rasa cramp kat shoulder blade...
so...
terpaksa lar pakai flat sandal flat vincci or even worst saya hanya pakai selipar jepun 10 ringgit tuh jer...
sebab apa saya hadapi situasi nih...
saya ada masalah shoulder blade problem...
lama dah...
mmg x boleh kerja berat2 sket...
mula lar shoulder blade saya stiff...
once dia stiff mula lar...
duduk tak selesa...
berdiri sakit...
baring pun tak tentu rasa...
kawan baik saya adalah koyok and emeltz yoko-yoko...
until saya jumpa kawan saya...
back in SAMURA dulu...
melalui facebook dia lar saya jumpa kawan karib saya yang baru...
siapa or apakah kawan karib saya yang baru nih...
"Premium Beautiful" or "PB"
so far saya sangat berpuasa hati dengan dia...
terlebih lar pulak kalo saya cakap benda nih magic...
tapi...saya dah rasa perubahan dia...
saya dulu pun mcm anda-anda jugak...
susah nak percaya benda nih...tapi bila saya dah cuba...
Alhamdullilah...It works!!!
sakit pada shoulderblade or urat belikat nih pun dah semakin berkurang...
harap2 makin hari makin sembuh lar...


p/s:To etai a.k.a nurul asyikin...thanx banyak2 on this k~

Friday, August 13, 2010

::::

hari ni sepatunya dah hari ke 4...
tapi...
tak sempat nak pakai...
sebab lambat bangun...
hampeh...
padan muka...
tido lagi pas sahur...
kan dah terlajak...

::day 2 & 3 ::

sorry...
saya bz dua hari nih...
x sempat nak update pasal experience saya...
honestly...
masuk hari kedua and ketiga...
saya dah mula get use dengan dia...
dah rasa selesa sket nak pakai and also masa yang diambil tuk pakai benda nih pun dah semakin singkat...
x macam first time try tuh...
hambek ko...
berpeluh2...bersungguh2...
and the best thing is...
saya mmg dah kurang membongkok kan diri...
which is good lar kan...
and dah mula rasa...
my shoulderblade dah x berapa stiff sangat dah...
even the pain is still there...
tp...melalui pengalaman...
bila shoulderblade tu dah x keras...
insyaAllah by time...
sakit tuh akan hilang...
saya sangat berharap...
kesakitan ini dapat pergi jauh dari saya...
tolong...
im begging u Mr. Pain...


p/s: saya agak berpuas hati sekarang

Wednesday, August 11, 2010

::ramadhan::

~~ selamat berpuasa dan semoga mendapat keberkatan di bulan mulia ini ~~


p/s: Alhamdullilah...dapat dipertemukan dengan ramadhan kali ini...semoga ramadhan ini dipenuhi dengan segala kerja dan amal kebaikan

Tuesday, August 10, 2010

::day 1::

alhamdullilah...
malam td dah dapat barang yang ditunggu2 tuh...
pergh...exsited giler...
thanx kepada etai...
sangat teruja...
malam tadi masa etai ajar pakai...
punya lar payah...
ingat salah size ke aper...
ketat semacam jer...
bersusah payah...
berpeluh jugak lar nak pakai malam td...
malam tadi try pakai 2 hrs...
dah rasa sket2 kepanasannya...
lama jugak nak pakai benda nih...
sbb dia 3 lapis kan...
so...pagi td...serius bangun awal...
sbb takut tak dan nak pakai...
at last berjaya...
pakai g ofis...
first one hour kat opis...
rasa mcm nak g toilet pastu bukak...
tapi...
hati kena kuat...
nak baik kan...
have to lar...
kalo x sampai biler nak suffer sakit camnih...
tapi serius...
ada rasa x selesa bila pakai benda nih...
tapi mungkin sbb first day kot...
and the effect pun blom nampak sangat lagi pun...
saya pun x sabar nak tengok and rasa...
so...till then...
esok saya update lagi k...

p/s: saya akan cube update daily...senang untuk saya monitor kesan dia..

Monday, August 9, 2010

::monday::

hahaha...
tak pernnah2 menyukai hari isnin...
and sangat jarang untuk post entry pada hari isnin...
sebab...
otak mengalami hibernasi...
hati mengalami induksi untuk kembali kepada mode bekerja...
tapi...not for this week...
today is MONDAY!!!
kenapa tiba2 saya sangat menyukai monday???
sbb...saya akan bertemu dengan dia...
insyaAllah kalo saya berjaya dapat kan dia hari nih...
saya akan update all my experience kat sini...
daily basis...
janji...

p/s:sangat teruja!!!

Friday, August 6, 2010

::kesakitan::

sedih sebenarnya...
lately nih...
kesakitan pada shoulderblade...
semakin menjadi2...
xtau nak buat aper dah...
makan ubat pun tak jalan...
tempek koyok pun x mahu...
ameltz yoyo-yoko tuh pun dah nak abes sebotol...
tapikan...semalam i found something...
thru someone yang saya memang dah lama tak jumpe...
serius happy jumpe dia semalam...
and she bring something yang saya rasa boleh nak cure kan kesakitan melampau yang saya tanggung sekarang...
saya bukan percaya tanpa usul periksa k...
saya percaya sbb dia jugak ada problem yang sama...
but then...bila dia used that thing...
and she is getting better...
haha...siapa dia dan aperkah benda itu???
jeng-jeng-jeng...
nnt ya kawan2...
saya akan revealkan...
all this thing bila saya dah try...
and saya dah dapat rasa perubahan nya...
then baru boleh saya war-war kan kat sini...
boleh lar nak suggest2kan kat yang lain2...
tp..saya dah ada rasa keyakinan nih...
benda tu dapat tolong saya...
even tak sembuhkan sepenuhnya...
atleast...
kurangkan kesakitan yang saya alami nih...


p/s:saya akan jumpe dia and try benda tu isnin nnt...so...entry selepas isnin...baru boleh cerita pasal dia ok...

Wednesday, August 4, 2010

::life and love::

For the rest of my life...
I'll be with u...
I'll stay by your side...
Honest and true...
Till the end of my time...
I'll be loving you...
loving you...


p/s: thanks Maher Zain

Tuesday, August 3, 2010

::new semester::

hari ni...
first day...
for a new semester...
semester yang panjang...
walla...
semester yang penat...
hukhuk...
sudah2...
baru ari first dah nak down2...
aper kes...
semangat2...

Wednesday, July 28, 2010

::bersukan::

hari ni adalah haru bersukan di tempat kerja saya...
tapi...
yang tak bestnya...
saya tak bawak spot shoes saya...
camner nak bersukan...

Thursday, July 22, 2010

::cib** punya orang::

entry ni...
adalah entry yang sangat marah...
sorry kalo bahasa yang bakal digunakan...
tak sesuai untuk tontonan umum...
ko mmg cib** kan...
ko mmg takbleh tengok orang senangkan???
apa pangkat ko sampai ko bley nak kawal semua orang...
pergi la mamp**...
ko jangan jadi bar** lar bod**...
suka ati lar...
bukan over the limit pun...
apa ko tau???
ko tau tak...
apa sebenarnya yang ko tau???
ko nih hanya tau...
CIB** jer...
tuh jer kerja yang layak utk ko...
bladihel u mr frog!!!
get lost u inspector gadget!!!


p/s: jangan harap aku nak pandang muka ko lg...aku menyampah...n not too much kalo aku kata aku jijik tengok ko...

Friday, July 16, 2010

::economoney::

tak lama lagi nak raya...
sure banyak nak pakai duit...
duit raya...
baju raya...
tudung raya...
kuih raya...
dalam mode raya...
kereta perlu major service...
dah sampai 60 ribu km dah...
dah g mintak quatation kat proton service...
RM 621.80 including labour charge...
dalam masa yang sama plak...
tayar kereta plak dah botak...
menangis mintak ditukar...
survey2 harga...
kat beberapa kedai...
beberapa negeri...
**see...nak tukar tayar survey sampai merata negeri**
paling murah bley dapat so far...
RM 650 tuh pun tayar yang sama dengan tayar yang sekarang...
tak suke sebab tayar nih sangat bising...
berdengung kalo speed more than 100 km/h...
**bagus en.tayar sbb x bagi saya memecut dengan laju**
plan nak buat full medical check up...
sebab kebelakangan nih selalu sangat sakit kepala...
shoulder blade pun sakit...
RM 350 untuk full medical check up...
so...totalnya...
RM 621.80 + RM 650 + RM 350 = RM 1621.80
giler terduduk...
apa jer yang tinggal gaji this month????
nak bayar keta lagi...
sewa rumah lagik...
bill enpon lg...
huuuuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
serius...economoney!!!


p/s: tahun nih xde budget duit raya boleh?

Monday, July 12, 2010

::tagged::

1. Thank and link the person that tagged you

thanks to Azza a.k.a Donat

2. Tag 15 bloggers you’ve recently discovered and think fantastic

erin
ain
hanafiza
kak long
wani

(bley tag yang nih jer..sebab yang lain dah kena tag by the others)


3. Contact that blogs and let them know they’ve been tagged

nnt i contact them.

4. State 7 things about yourself

1. sensitif
2. selalu over budget (masa membeli membelah x ingat pun)
3. selalu mengutamakan orang lain walaupun pastu bising2 x puas ati
4. selalu nangis pada keadaan yang tak perlu..tp bila masa perlu nangis hampeh x terkeluar air mata
5. suka pantai a.k.a suke ber holiday
6. berusaha untuk kurus...tp...hampeh sampai sekarang x kurus2 lg
7. suke tangguh kan kerja

Wednesday, July 7, 2010

::life::

"Count your life by smiles not tears, count your age by friends not years"




p/s:cheer up!!

::kawan baru::

sekarang nih...
saya ada kawan baru...
kawan karib saya sekarang nih...
dia sentiasa ada bersama saya...
x kira saya g kerja...
kat umah...
dalam bilik...
balik kampung...
dia mesti berada dekat dengan saya...
siapa dia???



bila sapu kat belakang badan...
sangat layan...
untuk pengetahuan semua...
shoulder blade saya sekarang nih...
selalu sangat sakit...
risau jugak...
dah pergi jumpe dr...
dah makan ubat2 tu...
tp...
macam xde apa2 perubahan...
ada jugak tanya dr...
apa punca keadaan nih...
adakah sebab saya yang big size nih...
tp...
according to the dr...
bukan tuh...
penyebab shoulderblade pain ini...
sbb past injury due to sport and etc...
and antara sebabnya jugak adalah...
cara kita berjalan and berdiri jugak duduk...
saya akui...
saya mmg ada kebarangkalian...
or dah jadi habit buruk dah kot...
tend to hunch back...
nih lar akibatnya...
terpaksa menahan sakit...
sekarang nih..
duduk tak selesa...
baring tak selesa...
bahu rasa sangat stiff...
tensen bangat deh...
so...
pada kawan2...
jangan nak bongkok2 kan badan...
bila jalan, berdiri or duduk...
biar lar...
orang nak kata jalan mendada or what so not...
dr tahan sakit macam saya sekarang nih...


p/s: shoulderblade pain is killing me...ada sapa2 tahu...apa2 ubat or treatment untuk penyakit nih...info2 k...

Tuesday, July 6, 2010

::pakcik::

kepada pak cik...
semoga pak cik cepat sembuh k...
saya doakan...
semoga pak cik terus diberi kesihatan yang baik oleh-Nya...
semoga pak cik sabar menghadapi dugaan sakit kali ni...
semoga pak cik kuat untuk melawan rasa sakit tu...
semoga dugaan ni menjadi penghapus dosa pak cik...
saya tahu pak cik kuat...




p/s:awak yang jaga orang sakit tuh pun kena sabar yer...normal lar...orang sakit nih mmg banyak kerenah sket...sabar yer!!!

Thursday, July 1, 2010

::office::

sekarang ni...
saya sangat geram...
marah...sakit hati...
dengan management office saya...
ada ker patut...
dia g block internet...
hanya website2 yang memberi manfaat...
seperti yahoo dan google...
di open access kan...
yang lenlain...
youtube dan facebook...
telah diblock...
marah ni...
i nak donload lagu..
vc and mubee pun dah tak boleh...
b*** lar...
sekarang nih dah lar masa2...
yang membosankan...
budak2 dah nak exam...
datang opis nak buat aper jer kot...
nak block jadah aper nya...
bukan guna FB tuh setiap masa...
masa2 xde class or masa2 x g lunch jer...
tolong lar...
UNBLOCK lar balik...
pls!!!!!!!!!!!!


p/s: padan muka...dah xley nak poya2 dah~~

Monday, June 28, 2010

::saya semakin ok::

saya dah semakin ok...
dr segala emosi2...
yang tak stabil...tak baik...
dah tak emo2 dah...
api kat dalam hati saya pun dah hampir nak padam...
dah nak jadi abu dah...
saya nih emosi bukan sbb apa...
sbb...saya sendiri yang start nak maen ngan api tuh...
x sabar2 nak raya kot...
nak main bunga api...
pelita...
hahaha..love it!!!
so...
kesimpulannya...
saya dah tak emosi...
kebetulan jugak...
minggu lepas...
mmg waktu emosi x stabil...
sekarang...masa tuh dah abes...
maksudnya...
dah tak emosi lagik la!!!


p/s:api tu masih ada lagi dalam hati saya...tp dah nak padam dah!

Wednesday, June 23, 2010

::~~~::

<<< darren roberto pereira >>>






p/s: aiiiyaaaaaaaarkkkkkk!!!

::heart::


"the heart of a girl in love beats on her face not her chest, that is why it show"








p/s:dr lydia...i quote status u kat fb nih~~~

Monday, June 21, 2010

:: jangan main api ::

padan muka...
tu lar...maen lagi dengan api...
kan dah terbakar...
api..masa kecik mmg lar jadi kawan...
dah besar2 camnih...
kena panggil bomba untuk padamkan...
tp...boleh ker bomba padamkan api...
yang tengah marak dalam hati saya nih...

p/s: u...yes u...thanks sebab jadi api dalam hati saya...

Thursday, June 17, 2010

:: kisah kawan ::

semalam kebetulan saya balik awal...
sambil tengok2 cerita shahjihan...
borak2 ngan housemate saya pasal kerja...
dalam banyak2 benda yang dibualkan tuh...
satu benda jer yang amat menarik minat saya...
kata2 bos dia nih...
sorry yer siti...
bos housemate saya nih lelaki...
muda lagi tapi dah ada pangkat besar dalam sektor awam...
JUSA...tau tak???
dia cakap...dalam hidup...
walauapa pun yang terjadi...
kita ada tiga benda...
Al-quran,As-sunnah dan ibu bapa...
InsyaAllah kita akan selamat...
yup...memang sangat setuju...
saya rasa benda nih bukan releven pada kita yang muslim jer...
tapi...pada bangsa dan agama lain jugak...
kalo tak...
takkan lar ada proverb...
parents is like a living God...
saya memang tak boleh jauh2 ngan family saya...
ini salah satu reason yang buat kan hati saya keras nak tolak tawaran kerja nun jauh di sana...
sbb apa saya dah tak concentrate dengan apa yang siti cakap...
sbb...saya teringat pada officemates saya plak...
kenapa dengan officemate saya nih...
sebenarnya...
hati saya sangat terusik semalam...
masa kitorang having lunch kat cafe...
adalar memperkatakan tentang seseorang yang sangat kami kenali...
kalo tengok luaran...
mangsa umpatan nih takde cacat celanya...
ada family...suami...anak2...
tp..saya sangat tak paham dan tak boleh terima cara hidup dia...
saya hampir menangis masa menyuap nasi semalam...
kenapa boleh jadi macam tuh...
betul ker kalo dah kawin kita kena ikut cakap suami je???
sampai abaikan mak bapak???
saya tak nak kawin lar macam nih...
mak tengah sakit kat HKL...
dah seminggu tapi masih tak pergi melawat lagi...
sebab suami dia tak benarkan...
sebab tak nak jadi isteri derhaka ker???
mak jatuh tak boleh nak jalan...
tak nak bawak balik jaga kat rumah...
atas berbagai2 alasan...
sampai sanggup nak hantar mak kat rumah kebajikan...
abah call beras dah abis kat rumah...
sanggup suruh si tua tuh naik basikal pergi beli sendiri...
sebab suami tak benarkan balik ke kampung...
saya bukan nak aibkan sesiapa...
malah bukan nak mengumpat mencerca...
tapi saya sangat terusik dengan kejadian nih...
betul ker...
kalo kita sebagai perempuan...
once married...hubungan kita dengan ibu bapa terputus...
mungkin betul...
saya tak arif sangat dalam hal2 nih...
tapi...takde ke sekelumit rasa simpati...
walaupun bukan antara anak dan ibu..atau anak dan ayah...
antara sesama manusia...
pun jadilah...

Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari


Yang dikurniakan dari Ilahi
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat



pagi2 dah dengar lagu nih...confirm mood terus takde~~

p/s: Berdoa semoga hati saya sentiasa mahukan yang terbaik untuk keluarga saya!!!

Wednesday, June 16, 2010

:: tenang ::

masa ada kat sana...
adalah masa yang sangat-sangat tenang...
boleh hilang sekejap ingatan tentang kehidupan seharian...
terasa sangat dekat dengan Dia...
hanya dari kita untuk Dia...
sudah dua kali...
tapi itu lar yang saya rasa...
saya tak kisah dah...
mak ngan ayah saya...
tak nak g holiday kat tempat lain...
dulu selalu teringin nak cuti...
kat UK..sbb nak rasa cuaca n suasana kat sana...
kat China...sbb nak panjat greatwall...
kat US...sbb nak g hollywood...
kat africa...sbb nak g safari world...
tapi...
sekarang saya dah tak kisah semua tu...
saya cuma nak pergi tempat nih lagi...
lagi...dan lagi...
tak kisah untuk kesekian kalinya...







:: :'( ::

btol apa bidalan orang tua2 cakap...
jangan suke2 sangan nnt menangis...
its really happen to me semalam...
baru jer entry lepas cerita pasal benda2 happy...
pasal senyum waktu serabut...
tapi semalam...
saya nangis sampai bengkak2 mata...
masa mengaji pun menangis meleleh2...
aissshh...
aper sebabnya???
tanya lar pada hati...

::biar ku telan segala derita andai itu pencipta bahagia::

p/s : padan muka..tuh la...suke sangat2 lagi!

Monday, June 14, 2010

::smile::

awak buat saya senyum...
walaupun saya tahu semua itu salah...
thanks sebab buat saya senyum...
masa saya tengah giler serabut!!!

Saturday, June 5, 2010

::backpackers::

few months ago...
kawan baik saya...
saffuan..
ada ajak saya g backpack...
tour europe katanya...
weee...saya sangat bersemangat...
so...anggota trip yang dijangka pergi...
saya..saffuan dan silent reader blog saya ini...
dan mungkin juga adik saya akan ikut sekali...
so..kami berempat..
tp..tarikhnya blom la ditetapkan lagi...
tp..latest update...
kerana keadaan dunia yang tak berapa mengizinkan...
atas nasihat kawan2 yang lebih berpengalaman...
diorang advise supaya kitorang tangguh kan dulu...
rancangan kitorang nih...
especially ke negara2 eropah nih...
tangguh sanpai biler???
mungkin sampai...keadaan dunia dah stabil semula...
kami pergi nak seronok2...
nak menjelajah....
tp..biler keadaan tak berapa nak selamat...
better tak payah dulu lar...
nnt laen yang dirancang...laen plak yang jadi...

so..untuk tidak menghampakan diri sendiri...
satu lagi rancangan telah diatur...
still backpackers...
tapi kali nih mungkin saya berdua je...
dengan adik...
saya rasa macam nak ke china...
adik pulak nak ke australia...
so..discuss...discuss and discuss...
we all decide nak backpack ker australia...
hujung tahun nih..
dekat pun dekat...
so...saya ada masa sket nak kumpul duit...
miaaahahahaha....

kepada kazen2 saya...
yuk la...
trip nih kita buat backpack berkeluarga...
mungkin akan jadi lebih best....

::04061954-04062010::

my hero turns 56...
terima kasih tuhan kerana kurniakan dia untuk kami adik beradik..
dia yang terbaik unruk kami...
kurniaan yang tak ternilai buat kami...
tak terbalas jasa yang telah dia buat untuk kami..

Tuhan...
Kau kurniakan lah permintaan ku ini...
Panjangkan lah umurnya...
Kami belum bersedia lagi untuk kehilangan nya...
Biarlah kami dapat menikmati kehidupan ini...
Belum puas lagi merasa kasih sayang dia...
belum puas lagi bergurau senda dengan dia...
dan yang paling penting...
belum pun membalas budi dan segala yang telah dia lakukan untuk kami Ya Allah...

to my hero,
happy birthday ayah..
may God bless u..
semoga di panjangkan umur dan dimurahkan rezeki!!!
semoga dikurniakan kesihatan yang baik...

::02062003-02062010::

kekasih hati saya sudah tujuh tahun...
kejap jer rasanya..
dulu..saya yang jaga dia masa kecik2...
sekarang..dia dah darjah 1...

to naufal,
happy 7th birthday!!
semoga panjang umur dan murah rezeki~~

luv ya'
auntie




p/s: gambar2 yang lain..untuk n3 yang laen

Wednesday, June 2, 2010

::midnight fantasy::

sudah jatuh chenta dengan bauan ini...
semalam..jalan sorang2 kat shoppingmall...
pastuh singgah la kat booth jual ODP...
try2 tester kat situ..
then tersuke kat yang satu nih...
belek nyer belek...
almaklum lar...botol nyer kecik sangat..
for sure tulisan nyer pon kecik...
"alternative to BS Midnight Fantasy"
OMG...sangat lar menarik hati...
dengan pantas...g perfume counter...
dan mencari....
taaaaaaaadaaaaaaaaa....



hahaha....jangan terpedaya yer...
saya hanya baru survey je...
budjet bulan nih...
menghalang saya untuk beli...
si harum manis di atas...



p/s: nak g beli ODP dulu lar...atleast ada gak aura si harum manis~~

Monday, May 24, 2010

::update::

yaaa.....sangat lama dah tak update blog nih...
macam2 benda happen...
dengan keadaan kesihatan yang tak menentu..
penyakit kembar tiga nih....
dah lama dah dok berkawan rapat dengan saya....
apa penyakit kembar tiga nih???
hahaha...cam babies plak ader kembar 3 bagai...
demam..selesema and batuk...
batuk yang sangat teruk sampai hilang2 suara...
mungkin cuaca yang tak menentu sekarang...
saya dah dapat penyakit nih dr sana lg...
sampai sekarang nih x baik2 lg...
asihhh.....tolong lar...
go2 away dr saya segala penyakit sekelian....

Wednesday, April 28, 2010

::leaving::

I'm leaving on the jet plane...
to all of my friend and readers...
I'll be leaving for GOOD soon...
Please pray for me and i will do the same to u...
Hope to see u again when I'm back...
Do take care and be good...



p/s: doakan semoga semua kan bauk2 sahaje!!!!!

Tuesday, April 20, 2010

:.TQVM.:

million thanks to Muhammad Saffuan Mohd Khormain a.k.a Sudip...
untuk video clip yang di attach kat FB..
sangat terkesan clip itu...
semoga kita mendapat hidayah dan petunjuk...
here..the lyrics that worth to share with....

From those around I hear a cry
A muffled sob, a hopeless sigh
I hear their footsteps leaving slowly,
And I know my soul must fly
A chilly wind begins to blow
Within my soul from head to toe
And then last breath escapes my lips
Its time to leave and I must go
So it’s true but it’s too late
They said each soul has given date
When it must leave its body core
And meet with its eternal fate
Oh mark the words that I do say
Who knows tomorrow could be your day
At last, it comes to heaven or hell
Decide which now do no delay
Come on my brothers lets us pray
Decide it now do not delay
God oh God…I cannot see
My eyes are blind and it still me
Or has my soul been lead astray
And force to pay a priceless fee
Alas to dust we all return
Some shall rejoice while others burn
If only I knew it before
The line grew short and come my turn
And now as beneath the sod
They lay me with my record flawed
They cry not knowing I cry worse
For they go home I face my God

I'm not single!!

gempak tak title entry nih???
xde kene mengena dengan diri saya ok kawan2 reader sekelian...
title itu cuma sekadar tajuk filem...farid kamil and lisa surihani...
masa tengok citer nih...xde la rasa citer nih best sangat ke aper...
bukan tengok kat cinema pun..
tengok pun lepas dah berkali2 tayang kat astro..
but then...the story can make me smile...
sekarang nih...filem nih tengah diadaptasikan menjadi drama...
ADAMAYA..kol 6.30pm sampai kol 7.30pm..isnin-khamis kat tv 3...
sepanjang sejam tuh...drama nih...boleh buat saya tersenyum lagi..
tp..tolak iklan...dan segala pesanan dari panaja yang dah amik 40% dr sejam tuh...
xbley ker slot ADAMAYA tuh x payah ader iklan...
cerita nenek kebayan yang tak best tuh bley plak xde iklan....
hahahaha...saya emosi plak....
oklah..x sabar nak tengok cite nih petang nnt...:p


p/s: OST dia pun layaaan!!!!!!!!!!Yg Terindah~~~~~

YTF~~

sangat terasa nak makan yong tau foo yang sedap...susah nak cari yang best kat melaka nih...b4 dok johor...every week dapat makan yong tau foo yang sedap..sanggup tak makan lunch sbb nak makan yong tau foo puas2 petang nye nanti...sanggup redah hujan..menapak jejauh sbb parking kete xde..semata2 nak g beli YTF..suke YTF dengan kuah hitam tuh...kat johor..makan ngan sup..xbest...kuah hitam tuh yang buat dia jadi best dan terbaekk dr ladang...best in town..masa kat Damansara Damai...seminggu dapat makan 2 kali...ari isnin ngan jumaat...sampai abang jual tuh pun dah bley kenal my face n dia siap dah tau apa yang saya nak...masa kat seremban pun dapat makan seminggu 2 kali..isnin ngan khamis...mak cik kiah YTF Ampangan...delivery untuk saya boleh???waaawaaaa...sangat nak makan...tolong2..kat melaka nih x jumpe lagi YTF sesedap kat damansara damai n seremban...kuah dia x kick la..tp..dari xde..makan jer la...ada sape2 tau...kat mana ada YTF yang best area2 melaka selain kat pasar tani kuala sungai baru and pasar malam masjid tanah..tolong la helo2 saya...ngidam nih~~~~~


p/s: nak nasi kukus ayam rempah damansara damai gak!!sape2 kat DD tolong tapau untuk saya!!!

Friday, April 16, 2010

Cant wait

saya tak sabar nak tunggu...
hari itu...saya ingin menjadi saya yang baru...
saya sangat rindu...semoga perjalanan saya kali ini diberkati dan menjadi permulaan dalam hidup baru saya...saya mahu lupakan yang dulu...tunggu saya di sana...semoga saya akan lebih tenang lepas ni...



p/s: doakan saya ya!!!!

Sunday, April 11, 2010

countdown!!!

Beberapa hari jer lagi dah nak abes study...
ya....saya bukan lg seorang student dah lepas nih...
akhirnya....saya dah penat sebenarnya...
buku..exam..kertas..test..quiz..report..presentation..
cukup2...saya mengaku kalah..
sabar yer...lagi dua hari jer..lepas kol 12 ari rabu nih...
semua nih akan berakhir...
yiihaaaaaaa!!!

Tuesday, April 6, 2010

tak sempat!!!

banyak benda nak update...tak masa tak mengizinkan...
tarikh presentation dah semakin hampir...walla...semua benda pun x ready lagi...
sana tak siap...sini tak habis...kadar ketensian saya dah berada pada tahap yang tertinggi...rasa hati sangat tak aci...nak cepat2 abes presentation..then..hip-hip-horrey...nak masa sket...sbb semua tak siap...the officer said..."belasah jer apa yang ada...tak kan dia nak failed kan awak...present jer apa yang dah siap"...giler aper...saya dah bersusah payah for the past 1 1/2 years...dia boleh cakap camtuh...aper lar...


p/s: saya nak kerja...nak kumpul duit!!!!

Friday, April 2, 2010

Andai ku tahu

Pagi jumaat yang nyaman…saya tertidur awal mlm td disebabkan keletihan..x cukup tido semalamnya..dan jugak tahap kesihatan saya yang tak berapa nak baik buat masa ini…nnt saya update pasal kesihatan saya pulak k pada n3 yang akan dtg…bangun jer dr katil dengan keadaan yang agak mamai..roomate saya cakap..”Din beramboi dah meninggal”..what???God…sudah tertulis ini adalah saat terakhir untuk beliau diberi peluang untuk bernafas di maya milikNya ini…Mungkin itu yang terbaik untuk beliau…dalam sihat2…ceria2…riuh2…perginya sekelip mata…Izrail telah datang memanggilnya tanpa sempat meninggalkan pesan…
Saya sedikit sentap dengan kejadian ini…
Tuhan bagi kita peluang untuk tahu tarikh lahir kita…setiap tahun kita raikan...tapi kenapa tidak tarikh kita dicabutkan nyawa…Tuhan, kerdilnya aku sebagai khalifahmu…mungkin ada pendapat yang mengatakan…lg cepat lagi bagus..kurang sket dosa..tp…cukup ker bekalan yang kita nak bawa…mana yang lagi berat???kiri ker kanan???bayangkan sebaik sahaja kita dibaringkan di liang lahad yang sempit itu..sedikit demi sedikit tanah akan menimbusi kita…ya…kun fa ya kun..dari tanah kita datang dari tanah kita kembali…ilmu terakhir dibekalkan kepada kita…soalan-soalan suci yang terlalu asas…siapa tuhan kamu..siapa nabi kamu…apa kitab kamu…tapi mampukah kita untuk menjawap pertanyaan dr malaikat utusan Allah itu nanti sendirian selepas 3 langkah orang terakhir meniggalkan kita?yakin kah kita dengan jawapan kita nanti?Subhanallah…kalau kat dunia nih alat timbangan boleh di programkan…bagaimana dengan alat timbangan kita dikehidupan yang akan datang???mampukah kita menyeberangi titian yang sehalus sehelai rambut dibahagi kepada tujuh?sampai kah kita hingga ke hujungnya atau kita tersungkur di lembah hina itu?

andai ku tahu
kapan tiba ajalku
ku akan memohon
Tuhan tolong panjangkan umurku

andai ku tahu
kapan tiba masaku
ku akan memohon
Tuhan jangan Kau ambil nyawaku

aku takut
akan semua dosa-dosaku
aku takut
dosa yang terus membayangiku

andai ku tahu
malaikatMu kan menjemputku
izinkan aku
mengucap kata taubat padaMu..

ampuni aku
dari segala dosa-dosaku
ampuni aku
menangis ku bertaubat padaMu

aku manusia
yang takut neraka.
namun aku juga
tak pantas di surga

andai ku tahu
kapan tiba ajalku
izinkan aku
mengucap kata taubat padaMu

ampuni aku
dari segala dosa-dosaku
ampuni aku
menangis ku bertaubat padaMu


p/s: Wahai tuhan ku tak layak masuk syurgaMu..namun tak pula berupaya menghadapi api nerakaMu

Thursday, April 1, 2010

04:14:14 , 01.04.10

dalam waktu mcmnih saya masih belom pun lelapkan mata since saya bangun kol 8.30 pg,31.03.10...hahaha..dah nak dekat 24hrs saya tak tido..kenapa???semua kerana MR. PS itu..saya terpaksa..berkorban untuk dia..saya letih..saya blur...saya blank...saya dah tak tau nak buat apa dah dengan awak ni MR. PS...kenapa semua orang kejam...apa akan jadi kalo saya tak mampu untuk siapkan awak MR. PS..awak tolong lah..jangan hukum saya...saya dah tak mampu lagi...saya mohon pada awak...tolong bantu saya kali ni je...for the last time...saya amat berharap sangat awak memahami keadaan saya...kesian la kat saya...dah xe daya dan idea dah untuk awak...


p/s:pada siapa2 yang nak amek master...pastikan anda..anda dan anda bersedia..mental,physical,financial..semua mesti kukuh...mesti gagah berani..once you step in u will know...how suffer u will be....

tolong Tuhan...saya berdoa agar semua akan baik2 sahaja...

Wednesday, March 31, 2010

shoulderblade pain!!!

semenjak dua menjak nih..semakin kerap plak shoulder blade saya sakit..nak duduk x selesa...baring x selesa...konklusinya..memang sangat tak selesa...kenapa la sakit sangat yer...tyme2 banyak kerja nih plak la dia nak sakit...kepada readers2 sekelian..ada siapa2 x tau camner nak ubat or nak sembuhkan or atleast nak kurang kan sakit nih...tolong yer!!!

Tuesday, March 30, 2010

Tagged by Suraya

ARAHAN :
+BOLD the statements that ARE true to you.
+ITALICIZE the statements that you WISH were true.
+Leave the fibs alone.
+Then, tag 5 people to do the same test.

•170cm tall.
•I don’t know what I want at the moment.
•I’m not happy.
•I hate my friends.
•I hate my life.
•I hate my grades.
•I can drive.
•I’m bored of driving.
•I love dancing.
•I go clubbing every week.
•Shopping is bullshit.
•I have a tattoo of a star.
•I got my navel pierced.
•I have friends that take drugs.
•90% of my friends smoke.
•I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty.
•I'm studying Fashion.
•I have a business running.
•I hate cartoons.
•I hate someone.
•I have 10 Lollipops handbags.
•I buy CLEO every month.
•My parents don’t know about my blog.
•I have an iPod.
•I don’t have faith in the current “one”.
•My school mates know about my FB.
•I wanted to be a fashion designer.
•I love rock emo bands.
•I hate it when people cancel last minute meet ups.
•My parents have faith in me.
•I’ve bought shoes this month.
•A blogger bitched about me before.
•I hate sports.
•I heart Italian food.
•I hate meeting new people.
•I hate nail polish.
•The mother bear gives me hugs.
•People should start appreciating me.
•High school was the worst time of my life.
•I have red hair.
•One Utama is my second home.
•I’m a guy.
•I’m scared of my Biology result exam which I’m going to face someday tomorrow.
•I hate vacations.
•We’ll last :)
•I believe in long distance relationships.
•I’m going to get high and smoke weed one day soon.
•I’ve robbed an old lady.
•I’m starting to like applying make-up.
•I was a tomboy.
•At times I think I still am a tomboy.
•I love bitching about people behind their backs
•I still have a best friend.
•I have a cat.
•I hate surprise parties.
•I hate planning parties.
•I’m hot :P
•I’m a sinner.
•I’ve got a DS light.
•I have a Wii.
•I cant live without music.
•Video games are a waste of time.
•I miss the father bear.
•I love being in love.
•I know how to cook.
•Boys are assholes.
•I hate Math.
•I’m happy with what I have.
•I love horror films.
•I slept in my parents’ room for 3 days after watching Scream when I was a kid.
•My old friends keep in touch with me.
•I don't read newspapers.
•The news is such a waste of time.
•Blogging is a waste of time.
•I hate animals.
•I can't live without make-up
•I curse like a pirate.
•I’m happy with my 11 year old car.
•I hate people that are smart.
•I love Orange juice.
•I can’t drink for nuts.
•I believe that everyone in their teens have lost their virginity.
•I’ve got a new phone.
•I’m going to get a new pair of shoes by the end of this month.
•I love swimming.
•I haven’t worked out since March.
•I think I’m fat
•I love my friends and family

azza,wani,arien,kak long dan cik ain...sila lar...

4410 ---<@

lagi beberapa hari jer to this date...
saya dah 27 tahun yer kawan2 sekelian...
terima kasih tuhan kerana saya masih lagi bernafas di muka bumi Mu ini...
27 tahun adalah satu perjalanan yang sudah dikira panjang...moga tuhan akan memanjangkan lagi usia saya...sebenarnya..every year orang akan cakap..dah bertambah dah umur...tp...sebenarnya...setiap tahun..kita telah mengurangkan lagi masa yang kita ada untuk menikmati hidup di dunia...

orang mesti akan tanya...apa yang ko dah capai selama 27 tahun ni?
pada saya...tak banyak pun yang saya dah buat...sebenarnya...seikhlasnya...ini lar permulaan hidup saya...segalanya akan bermula disini...pada usia ini..segala usaha saya selama ni...banyak dah ladang2 yang kering kontang saya terokai...meleleh peluh saya membanting tulang...saya baru nak mula menuai hasilnya sekarang...saya harap hasil dari ladang saya berada pada quality yang boleh di import dan export...setimpal dengan usaha saya..pada usia saya 27 tahun...berbaloiker???orang lain dah boleh upah orang nak usahakan ladang2 mereka...ada yang dah berjaya buka ladang2 baru dah...saya???masih blom dapat merasa hasil tuaian yang pertama...lewat ker saya???terlambat untuk bermula atau saya tersalah beli benih...banyak sungguh alasan kan...kenapa tak nak bersyukur jer???sekurang2nya tuhan bagi saya peluang untuk merasa hasil usaha saya...saya sebenarnya bukan apa...mungkin cemburu dengan orang lain...itular dia manusia...bukan nya nak bersyukur tp lagi mau nak cemburukan orang...aperkah???

pada kawan2 sekelian...reader2 sekelian..saya nak tanya lar kan...pada usia 27tahun nih...aper yang korang rasa ehh..biler semua surat2 korang yang sampai kat umah...ur parents still akan bukak and baca...betul ker tindakan diorang tuh...ker salah saya yang merahsiakan certain tindakan saya tu???apa yang patut saya buat guys...saya tahu saya masih dalam tanggungjawap diorang since saya blom kawen lagi...tp..saya still perlukan privacy...ker memang parents kite macam tu...pada yang dah kawen ker...yang single mingle ker..tolong lar saya...camner ehh???saya salah ker atau parent saya yang btol???

p/s: saya buntu...tolong lar...suraya..azza..ilyana...sape2 gak la...yang baca nih..

haven't met you yet

I'm not surprised,
Not everything lasts,
I've broken my heart so many times I stopped keeping track.
Talk myself in,
I talk myself out,
I get all worked up,
Then I let myself down,

I tried so very hard not to lose it;
I came up with a million excuses,
I thought I thought of every possibility,

I know some day that it’ll all turn out,
You'll make me work so we can work to work it out,
And I promise you kid that I give so much more than I get
I just haven't met you yet.

where ever you are,when ever is right,
You from no where into my life,
And I know that we can be so amazin',
And baby your love is gonna change me,
And now I can see every possibility, mmmmmm....

Somehow I know that it’ll all turn out,
You'll make me work so we can work to work it out,
And promise you kid, I'll give so much more than I get
I just haven't met you yet.

I don’t need to find it, to be right in
Be united
you know it'll all turn out,
and you'll make me work so we can work to work it out,
And promise you kid to give so much more than I get
I just haven't met you yet.

Monday, March 29, 2010

5 things I love : Hari ini

kalo x cukup sepuluh x bley ker...kalau x sampai sepuluh...satu pun ok..

1. balik BP lepas 2 weeks++ dok kat umah..kenapa suke balik BP??sebab ader internet
2. last outhing wif suraya - giler lama kitorang g ukur BP nih
3. boleh pakai t-shirt east india yang beli kat jusco bukit raja few years yang lepas
4. jumpe bath cream yang best - suraya!!!sangat best k...
5. nak dapat handbag baru - cepat sket yer suraya

kenapa asyik nama suraya jer???

uh...

minggu yang sangap...minggu yang bosan...minggu yang kosong...

Tuesday, March 9, 2010

saya dan aida

hari ni..saya dan housemate saya aida akan meghabiskan masa...membuang masa...kat makamal rekabentuk litar...sangat tak sedap kan bunyi dia..compare tu circuit design lab...aper tujuan kami di situ???bermain bersama printer layout...pcb board...dry film...pcb cutter...etching acid...and dryer...huhu...sangat best plak rasa nya...hehehe...cukup2..mungkin ini yang terakhir..saya sudah tidak mahu terlibat dalam sendikit ini lagi...cukup lar selama ini...saya terpaksa lakukan ini semua...huaaaargggghhhh.....


p/s: aida...bestkan kite memain kat lab tadi...sila upload gambar dengan cepat dan pantas...

Monday, March 8, 2010

cari

sedang mencari hadiah yang sesuai untuk seseorang yang mempunyai ciri2 berikut:

1) hadiah tuh nnt mesti lar boleh di gunakan and di manfaatkan....

2) hadiah tuh mesti lar best walaupun harga dia x mahal..[saya tak mampu nak beli hadiah yang mahal2]

3) yang paling penting hadiah tuh si penerimanya suka semperna achievement dia...

sorry yer saya tak dapat datang...hadiah tuh pun nnt ntah biler saya boleh bagi kan...


p/s: ada suggestion ape2 tak? saya sangat buntu!!

Friday, March 5, 2010

++ last day ++

entry kali ini ditujukan khas buat ibu tersayang lagi tercinta...
hari ini adalah hari terakhir beliau bekerja sebagai penjawat awam selepas 37 tahun berkhidmat...lama...sangat lama beliau berkhidmat dengan kerajaan...so...kol 5pm nnt adalah momen terakhir ibu saya berada di sekolah itu...ibu tak pernah mintak tukar sekolah...dapat naik pangkat pun ibu tolak sebab xnak nnt kitorang adik beradik susah nak g sekolah...ibu kerja kat sekolah tu dari sebelum kakak saya darjah satu sampai ler adik saya yang last sekali pun abes sekolah rendah kat situ...bukan kami tiga beradik jer yang sekolah kat situ...sepupu kitorang pun ramai yang sekolah kat situ...so ibu, semoga ibu lebih tenang lepas nih...x payah dah pk pasal kerja...dah sampai waktunya untuk ibu rehat...lama sangat dah kerja...hari2 bangun awal...kluar g kerja awal even kat kampung mana ada jammed semua...sbb kami nak sampai sekolah awal...biler saya masuk sekolah menengah lagi ibu kena keluar awal...aisshhh...kesian ibu..tp xpe...sekarang...ibu dah tak payah pk lg dah pasal tuh semua k...

selamat bersara ibu!!!!semoga ibu diberikan kesihatan dan kekuatan untuk terus menjadi nadi kehidupan saya...semoga ibu terus dilimpahkan rezeki dan terus diberikan peluang kesihatan yang baik...untuk melihat kejayaan dan menjadi pendorang hidup saya...saya mahu ibu selamanya disisi saya...sampai bila2...



Thursday, March 4, 2010

Dapo KBR

entry ni adalah kesinambungan untuk entry before nih...
title entry nih adalah merujuk kepada tempat makan yang paling best untuk saya...x kisah lar korang on diet ker apa..there are a lot of choices yang korang boleh pilih dr menu dia...saya suka makanan dia..saya suka surrounding dia...saya tak boleh nak cakap camner dah pasal tempat makan yang best nih...for ur info...my mum and dad adalah pelanggan tetap this place..tiap2 malam diorang g makan kat sini...saya pulak menjadi pelanggan tetap when weekend...



the price tak de la mahal sangat..sangat ok hargenya...kalo sangat takde duit pun..u come and bawak RM 10 jer and u will get this...



RM 9.90 jer sebenarnya...but then korang akan kenyang tahap gaban...ada nasi gorang..ikan cencaru bakar...kerang bakar bercili and teh o ais limau...kalo u guys tak kenyang lagik...saya xbley nak kata apa k....

and yang paling penting...saya suka sunset dia...heart the photo so much







p/s: suraya...weekend nih..kalo ko datang..aku bawak ko g tempat nih

heart this song

video




p/s: saya memang suke lagu2 yang emosi ker?????

Wednesday, March 3, 2010

family makan2

erm...entry yang lepas...dah cerita pasal birthday party cinta hati saya...tp..party tuh x habis kat umah jer...malam berikutnya..me and my family..sepupu..uncles and aunties g makan2 lagi...this time kat tempat makan yang baru bukak kat my kampung...walaupun kampung saya nih jauh...tp...sangat best..tepi pantai..nama tempat makan tuh -- medan ikan bakar terapung kuala sungai baru and our fav restaurant is Dapo KBR ( kak linda..kite dah tolong pomot ur place nih..xde makan free ker???)...makanan kat situ mmg terbaek...saya boleh cakap BEST IN TOWN lar...x kesah lar...korang nak makan seafood yang sangat fresh ker...(cicah ayer asam dia mmg best giler) or korang nak makan western yang mmg made from wastern (chef dia LONDON mariii)
so..mmg tak rugi nak try k...kepada kawan2..yang nak g makan2 kat tempat nih....sila2 lar..kalo korang sesat or lost..roger saya..i will guide u...serius..sangat suke kat tempat nih...tengok sunset..angin laut pada waktu malam...weee...sangat best....so...enjoy the photo ehh....

nice view huh...






dan makanan2 nya..







ehh...ini makanan jugak ker????
yer...ini gula2 hati saya....

p/s: kak linda...kita amek ur sunset pic...